Operatieassistent in opleiding

Jij houdt je hoofd koel in onverwachte, stressvolle situaties! Je hebt oog voor detail en reageert direct en adequaat op vraag van collega’s en specialisten. Je bent nieuwsgierig, betrokken en op zoek naar een baan waarin je echt waarde kunt toevoegen. Twijfel dan niet: het beroep operatieassistent past bij jou!

Martini Operatiecentrum

In het Martini Operatiecentrum, met veertien operatiekamers, werken we intensief samen in diensten van acht uur. De sfeer is informeel, met aandacht voor elkaar en plezier in het werk. Samen bieden we kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg met een optimaal operatieresultaat. Dat doen we in een prettige omgeving: de operatiekamers zijn ruim en modern en voorzien van daglicht. Per jaar doen we 17.000 operaties, waarvan een aantal op de operatiekamer van het Brandwondencentrum. 

Neem alvast een kijkje in ons operatiecentrum!

Unieke kans

Drie Groningse ziekenhuizen werken samen om operatieassistenten op te leiden. Het Martini Ziekenhuis, UMCG en het OZG. Als operatieassistent bij het Martini Ziekenhuis ben je volwaardig lid van het operatieteam en verantwoordelijk voor de operatieve zorg rondom de patiënt. Zowel voor, tijdens als na de operatie. Natuurlijk doe je dit samen met specialisten en anesthesiemedewerkers. De patiënt staat centraal maar in jouw functie heb je weinig tijd voor direct patiëntencontact. Jij zet namelijk alle puntjes op de i. Kortom: een uitdagende baan met verantwoordelijkheid in een dynamische werkomgeving!

Opleiding tot allround operatieassistent

De opleiding tot operatieassistent is een combinatie van theorie en praktijk. De praktijk volg je in het Martini Ziekenhuis. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door het Wenckebach Instituut te Groningen. De opleiding start in september 2019.

Je leert wat een operatieve behandeling inhoudt en wat jouw handelingen hierbij zijn, welke complicaties er kunnen optreden en natuurlijk leer je alles over procedures en protocollen. Ook kennis van e anatomie is een groot aspect binnen de opleiding.

Natuurlijk leer je hoe je met patiënten en medische techniek omgaat, met collega’s samenwerkt en de kwaliteit van het vak kunt verbeteren en in stand houden. Aan het eind van de opleiding ben je volledig in staat om de chirurg te assisteren bij de diverse specialismen.

Dit breng je mee

 • Je hebt een HAVO of VWO diploma met natuur- en scheikunde in je pakket, een MBO-4 diploma gericht op zorg met natuur- en scheikunde in de vooropleiding of een afgeronde HBO opleiding.
 • Je vindt het leuk om te weten hoe een operatie in zijn werk gaat, en proactief te kunnen handelen in afstemming met de chirurg.
 • Je bent gericht op samenwerking, met je collega operatieassistent en de andere disciplines in de OK.
 • Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en je hebt belangstelling voor medisch- technische handelingen.
 • Je houdt het hoofd koel en blijft goed overzicht houden over je eigen werk.
 • Je hebt oog voor de patiënt en zijn naasten en bent een waardevol lid van het team.

Dit bieden wij

 • De opleiding tot operatieassistent, collegiale ondersteuning en praktijkbegeleiding.
 • Een dienstverband van 3 jaar op basis van een leerarbeidsovereenkomst.
 • Na diplomering bieden wij jou een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris is conform het beloningsbeleid leerlingen Martini Ziekenhuis.
 • Een landelijk erkend diploma van het College Ziekenhuis Opleidingen (CZO) bij het succesvol afronden van de opleiding.HAVO of VWO diploma met natuur- en scheikunde in je pakket, een MBO-4 diploma gericht op zorg met natuur- en scheikunde in de vooropleiding of een afgeronde HBO opleiding.Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marlies Briedé,
tel. (050) 524 7208 (maandag t/m donderdag) of Marjan Feenstra,
tel. (050) 524 5617 (maandag, dinsdag, vrijdag), praktijkopleiders OK.

Overige informatie

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 13. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure en vindt plaats in week 14.

Solliciteren

Ben je enthousiast en sta jij te popelen om aan de slag te gaan? Reageren kan tot en met 24 februari.
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekendgemaakt.

Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met:


Enthousiast? We komen graag met je in contact!


Vacaturenummer: 37