‘Blij dat ik toch wat kan doen'

Tja, ben je al 21 jaar blij met je werk in het restaurant en dan stopt dat ineens door de corona maatregelen. 'Gelukkig mag ik me nu inzetten als gastvrouw,' zegt Tineke Beishuizen. Mooi voor haar, want ze is geen type om thuis te zitten…

'Het restaurant is nu alleen nog van 11.30 tot 13.30 uur open. Medewerkers van het Martini Ziekenhuis mogen dan eten halen en meenemen naar een andere plek om het op te eten. Voor ons is er dus veel minder werk, want ook de espressobar is nu dicht. Toen ik dat hoorde, was ik bang dat er voor mij niets te doen zou zijn.'

Maar…?
'Dat is gelukkig niet zo. Ik ben gevraagd om in deze tijd als gastvrouw te werken. Normaal wordt dat door vrijwilligers gedaan, maar ik ben in dienst van het Martini. Dus vrij logisch dat ik ergens anders wordt ingezet. En ik ben er blij mee, want ik ben geen type om thuis te zitten.'

En bevalt het werk als gastvrouw?
'Ik had er geen ervaring mee, maar het is leuk. Patiënten in een rolstoel komen hier meestal met de taxi. Bij de hoofdingang worden ze opgevangen door iemand van de beveiliging. Ik krijg dan een telefoontje en haal de patiënt op en begeleid hem of haar naar de afdeling. Dankbaar werk. Met ook mooie momenten. Zo sprak ik net nog met een jonge moeder, pas bevallen van een zoon. Gisteren bracht ik haar nog hoogzwanger naar Verloskunde en vandaag ging ze samen met haar man en zoontje naar huis. Uiteraard hield ik voldoende afstand…'

Daar zeg je wat, je past toch wel op voor besmetting?
'Natuurlijk! Ik houd me strikt aan de regels. Blijf op afstand en was tig keer mijn handen. En elke keer voor ik een patiënt breng en als ik terugkom, gebruik ik het ontsmettingsmiddel. Meer dan ik nu doe, kan ik niet doen.'

Het is nu vast vrij rustig in de centrale hal?
'Veel rustiger dan normaal. Ook dat komt door alle noodzakelijke maatregelen. Er komen inderdaad duidelijk minder patienten en bezoekers. Hooguit een handjevol als je om je heen kijkt. Soms heb ik zelfs een half uur niets te doen. De dagen duren dan wel langer dan in het restaurant. Daar ben ik normaal gesproken van 8.30 tot 16.00 uur alleen maar druk bezig. Dat is wel even wennen, maar niet erg.

Ben allang blij dat ik me nuttig kan maken. Dat ik iets kan doen. Helemaal nu het zeker tot 1 juni duurt. Zoals ik al zei, stilzitten is niets voor mij.'

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.